SEMİZ OTU AŞI
- Semt pazarlarında.. Doğada kendiliğinden yetişen küçük yapraklı dalları kızaran Semiz otunu tercih edin. veya İzmir dağlarında kendiniz toplayın.ben çakma derviş. kendi otumu kendim topluyorum.daha ucuz ve organik oluyo.Bostanlı semt pazarına bazen yol kenarlarında yetişen egzoz gazları ile yetişen otları getiriyorlar üzülüyorum insanoğullar. Yaşam bu kadar ucuzmu? ismim hürriyet doğan eski bir Doğa kamıydım. şimdi çakma derviş oldum. mutluyum.Bilgi paylaşmak içindir.
Malzemeler 2 kişilik.
1- Yarım bağ semiz otu.
2-Orta boy soğan.
3-bir Fincan Gerçek zeytinyağı
4-Yarım Bardak iri bulgur.
5-(isteğe bağlı Acı severler için 2 süs biberi)
6-3 Bardak doğal kaynak suyu.Tuz karabiber
Tarif
Tenceremize zeytinyağını küçük doğranmış soğanları İsteğe bağlı acı biberleri koyarız. İstediğiniz kadar tuz ekleriz soğanlar 3 dakika kızarırken bulguru ilave ederiz.2 dakika daha bekleriz. 3 bardak suyu ilave ederiz. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte hafif kaynatırız. Sonra iri sapları ayıklanmış ince saplı yapraklı Semiz otlarını Tencereye boşaltırız. 7 dakika daha bekleriz.Bir fiske karabiber ekleriz.Piştikten sonra Servis tabaklarına koyarız. İsteğe göre Yoğurt ilavesi yaparız. (kaşgarlı.çakma.derviş)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder